FOTOGRAFIJE SA VENČANJA

Jedan od najrevolucionarnijih pomaka u istoriji čovečanstva desio se pojavom prvog fotoaparata. Neverovatno je i zamisliti koliko planetarnih promena i koristi je donela pojava prvih fotografija. Gotovo da ništa ne postoji toliko moćno kao fotoaparat i sadržaja koje on može ovekovečiti i trajno sačuvati u uspomenama. Možete li uopšte i zamisliti da nemate fotografiju iz svog detinjstva ili sa neke posebne svečanosti koja je bila od velikog značaja u vašem životu.

A zamislite samo, koliko generacija na Planeti pre pojave fotoaparata, nema tu privilegiju koju imaju oni koji su postojali i postoje posle njegove pojave. Danas je nezamislivo organizovati bilo koji događaj, a ne organizovati fotografa. S druge strane, upravo je fotografije su svedoci događaja, pa i samog postojanja i po njegovom završetku, godinama će upravo one svedočiti o vremenu koje ste organizovali i posećivali i doživotno vam iz foto albuma sećanja vraćati na to. Venčanje je jedan od najvećih događaja, jedna od najvećih proslava, a ujedno i po organizaciji, najzahtevnija ceremonija, od onog dela kod matičara, do samog crkvenog venčanja. Upravo venčanje zahteva poseban vid dekoracije, jako mnogo sitnih detalja na kojima se radi, a upravo ti detalji i sve u sklopu proslave, ostaće ovekovečeni fotografijama sa venčanja. Iznajmljivanje usluga fotografa, jedan je od najbitnijih elemenata organizacije venčanja.

Poenta je napraviti spoj tradicije i današnjih običaja. Fotografija je već svojom postojanošću, tradicionalan element u svakom venčanju. S druge strane, fotograf je izuzetno bitan element, jer svojim iskustvom i zapažanjem, može da zapazi jako mnogo detalja koji će slavljenicima čitavog života biti baš najdraži momentumi sa te posebne večeri. Gledali ste bezbroj puta fotografije sa drugih venčanja, od rodbine, prijatelja, poslovnih kolega. Upravo fotografije sa venčanja su vam omogućile da osetite energiju koju su drugi imali, a i da nešto tradicionalno ili dopadljivo, prenesete i utkate u svoje venčanje. Fotografija je prava umetnost. Umetnost u kojoj je jako mnogo simbolike i detalja na koje možda u svakodnevnoj „jurnjavi „ nemamo prilike obraćati puno pažnje.

Često ćete prelistavajući svoje fotografije, zapaziti neke detalje kojih danas više nema. Venčanje i fotografija jednostavno savršeno idu jedno uz drugo i nezamislivi su jedno bez drugog. Dok ste mesecima planirali svoje venčanje, potrošili ste stotine sati na najsitnijim detaljima, spremali ste se da te večeri posebno zablistate i da u svoj album unesete fotografije koje ćete godinama pokazivati, a i ostavljati u nasledstvo i svojim potomcima. Dok venčanje bude trajalo, vi ćete biti posvećeni svojim gostima, rodbini, prijateljima, oko vas će odjekivati stotine glasova i zvuci muzike, prepustićete se atmosferi i radosti svoje velike večeri, a svo to vreme, oko vas će fotograf sa bezbroj bliceva fotoaparata beležiti trenutke koji će ostati zauvek kao podsetnik na to posebno veče. Jednako kao što vas je te večeri krasio osmeh, pojaviće se na vašem licu već sledećih dana kada sa voljenom osobom budete prelistavali fotoalbume sa svog venčanja.

Tada, shvatićete koliko je to prelepih trenutaka bilo, a koje ćete zahvaljujući baš fotografiji, zauvek sačuvati u svom srcu. Pre svega onaj najposebniji poljubac i zagrlja s vašim partnerom u venčanici, kao podsetnik na prvi dan braka. Na trenutak kada ste zajedno krenuli u životna putešestvja i stvaranje svoje porodice. Podsetnik, kako je sve počelo, za sva vremena.

Podelite