FOTOGRAFIJE DOGAĐAJA

Zamislite na samom početku, koliko bi danas vredela fotografija dana nastanka Sveta. Koliko bi ona i na koliko pitanja, dala u jednoj sekundi odgovora. Fotografija je od svog prvog dana sinonim za nastanak tj.svedok nekog događaja i upravo ova rečenica na početku govori koliki značaj ona danas ima i koliko su neke stvari bez nje nezamislive. Danas na Planeti žive generacije koje su čitav vek svog postojanja, živeli i žive uz postojanje fotografije. Međutim, baš kao i ljudska civilizacija, razvoj fotografije se menjao, a sa njom su se menjale i navike pojedinaca, ali menjale su se i slike sveta, medija, umetnosti.

Neverovatan je značaj fotografije danas u medijima, svetu mode, sportu, muzici, filmu pogotovu. Dakle, fotografija je sastavni deo svih pora društva. No, ovde se bavimo vama. Koliko je fotografija bitna vama i koliko njene pomoći vam je potrebno.

Zahvaljujući tehnološkom napretku, vama je fotografija danas na dohvat ruke, bukvalno u džepu, u vašem mobilnom telefonu. Međutim, posebni događaji, zahtevaju posebne fotografije, one koje su delo školovanih fotografa, koji će kao takvi posvetiti pažnju na posebne detalje i posebnim efektima, od vaše proslave napraviti nezaboravni događaj. Bilo da je reč o rođendanskim zabavama, venčanjima, maturskim i apsolventskim večerima, novogodišnjim zabavama, poslovnim susretima tj.komercijalnim događajima i slično. Kao učesnik u samom događaju, više vremena provodićete sa prijateljima ili poslovnim partnerima, nećete imati vremena previše se baviti fotografisanjem. Samim tim, taj posao ćete prepustiti školovanim fotografima.

Ukoliko ste neko ko proslavlja malu ili veliku maturu, rođendan deteta ili neke od najsvečaniji događaja, kakva su proslave matura, diploma ili venčanja, svakako će vam cilj biti da vaša slika sa diplomom u ruci ili u venčanici, bude umetnički efektno urađena i kao takva sačuvana u albumu kao podsetnik na najposebnije trenutke u vašem životu. Zamislite samo koliko puta ste u slobodnim trenucima uz kafu, poželeli da sednete i prelistate albume iz svog života, koliku važnost za vas nosi fotografija vaših prvih koraka ili fotografije vama dragih ljudi kojih više nema.

Danas je postalo uobičajena praksa da se prilikom organizacije tako velikih događaja ili velikih poslovnih sastanaka, plaćaju usluge školovanih fotografa. Od njih se zahteva da zabeleže na efektivan način one najbitnije detalje sa svakog događaja. Trenuci s fotografija su svuda oko nas i svedoče o najvažnijim momentima, ali i krase nam naslovnice na telefonima ili velike bilborde po gradu. Govore nam na jedan privlačan način o lepotama i čudima Sveta u kojem živimo, katkad nas svojom neverovatnošću ostavljaju bez daha, katkad nas rastuže, ali nam istovremeno šalju simbolične poruke u gotovo svakom svom izdanju.

Upravo u vašim velikim trenutcima i događajima, one će vas godinama podsećati na trenutke koje ste tada proživeli. Vaš album života, od rođenja, krštenja, male i velike mature, apsolventskih dana, venčanja, prvog deteta, porodice, odrastanja vaše dece, prvih zagrljaja unuka i dana u penziji, baš onih dana u kojima ćete zahvaljujući fotografijama sa svih tih vaših događaja, opet preživljavati i sećati ih se. Zahvaljujući fotografijama, zauvek ćete ostati mladi i presrećni što danas kad god poželite možete zaviriti u najdraže trenutke iz svog sadržajem bogatog života, jer kao s početka ove priče, zamislite da svih tih fotografija nema. Zato, vaši događaji čekaju svoje fotografije, koje će ih učiniti večno zabeleženim.

Podelite